Pietų Islandija

Pietų Islandijos turas

Pietų Islandijos turas yra populiariausia turistų lankoma vieta šalyje. Jis traukia žmones dėl nuostabių vaizdų ir nepaliestos gamtos. Per turą galėsite pamatyti stebuklingus krioklius, ugnikalnį, uolų pakrantes ir gražią juodąjį smėlio paplūdimį.

Eyjafjallajokull yra vienas iš patraukliausių ledynų dangų Islandijoje. Jis užima apie 100 kvadratinių kilometrų plotą ir yra įsikūręs pietiniame Islandijos pakrantės ruože. Jis taip pat uždengia ugnikalnio kalderą, kurios aukštis siekia 1651 metrą. Šis nuostabus ugnikalnis išsiveržia gana dažnai, paskutinį kartą tai nutiko 2010 metais.

Seljalandsfoss yra vienas iš gražiausių krioklių Islandijoje, kuris yra įsikūręs 120 km į pietryčius nuo Rykjaviko. Vandenskritulis yra dalis Seljalands upės. Seljalandsfoss vandenskritulis krinta 60 metrų aukščio. Lankytojai taip pat gali apeiti vandenskritį ir patiems nueiti į mažą urvą, kad pamatyti nuostabų vandenskritulio vaizdą.

Skogafoss yra nuostabus vandenskritulis, esantis Skogos upėje pietų Islandijoje, ant buvusios kranto uolų, kurios nusitraukė prieš 5 kilometrus seniau. Šis stebuklingas vandenskritulis krenta 60 metrų aukščio, o jo plotis yra 15 metrų. Skogafoss pilnas Vikingų epochos legendų ir yra labai gerai žinomas dabartinėje populiarioje kultūroje.

Reynisdrangar yra stebuklingos ugnikalninės jūrų kalvos, esančios pietinėje Islandijos pakrantėje. Jos taip pat yra pilnos legendų. Viena iš jų pasakoja, kad dvi trolių figūros buvo užkasamos saule. Šių kalvų šalia stovi nuostabios uolų pakrantės ir juodas smėlio paplūdimys, kuris 1991 metais buvo įvertintas kaip vienas iš dešimties gražiausių ne tropinių paplūdimių pasaulyje.

Myrdalur slėnis yra turbūt žaliausia vieta Islandijoje, pilna gražių vaizdų. Jis yra tarp Solheimasandur ir Myrdalssandur žemyninių lygumų. Kalnai skiria didžiausią Myrdalur slėnį. Ši nuostabi kalnų zona pilna šiurkščių kanjonų ir užuovėjų.

Vik yra maža kaimo gyvenvietė, esanti pietinėje Islandijos pakrantėje, netoli Reynisdrangar kalvų ir uolų. Tai didžiausia gyvenvietė šioje teritorijoje, tačiau jos gyventojų skaičius yra tik 291. Kaime yra maža, bet jauki bažnyčia. Be to, vaizdai nuo kaimo yra nuostabūs, nes galite matyti kalvas ir uolas.